Hagerin ystävyysseurakunta

Keuruun seurakunnalla on  ystävyysseurakunta Virossa,  Kohilan Hagerissa, Raplan maakunnassa . Tallinnasta matkaa kertyy Hageriin reilut 30 kilometriä Viljandin suuntaan.

Ystävyyssuhteet solmittiin jo neuvostoaikana. Hagerin  edesmennyt rovasti Paul Saar ja Keuruun niinikään jo kirkkauteen kutsuttu  kirkkoherra  Heikki Karttunen olivat sodan jälkeen opiskelutovereita Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Rovastien ystävyyssuhteiden pohjalta syntyi seurakuntien välinen yhteistyö.

Vuosien varrella on usein matkustettu Suomenlahden yli molempiin suuntiin ja pidetty muunkinlaista yhteyttä. Hyvä yhteistyö on rikastuttanut molempien seurakuntien elämää.

Hagerista löytyy kirkko, pappila/seurakuntatalo ja suuri uudenaikainen vanhainkoti. Erikoisuutena on vanha Hernnhutilaisen veljesseurakunnan korsikattoinen rukoushuone.

Hagerin seurakunta