Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisen rakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Tuotosta 60% menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20% käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20% kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta. Suomessa keräysvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta.  Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.