Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisen rakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Tuotosta 60% menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20% käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20% kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä. Suomessa keräysvaroin autetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla keräysvaroilla tuetaan katastrofien ja konfliktien vuoksi pahiten kärsineitä ihmisiä Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.