Papin paja

Liikettä jumalanpalvelukseen

Kirjoitettu 27.10.2017 klo 15:35

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Joskus esitetään täysin vastakkaisia ajatuksia. On kuitenkin havaittu, että kun seurakunnan jumalanpalvelusta uudistetaan, koko seurakunnan elämä muuttuu ja uudistuu. Seurakunnan elämä todellakin siis hengittää siitä, että se kokoontuu yhteen kolmiyhteisen Jumalan nimessä.

Jos siis haluamme uudistaa koko seurakuntaa, on aloitettava jumalanpalveluksesta. Sinä siis voit uudistaa seurakuntaa tulemalla kehittämään yhteisöllistä jumalanpalvelusta. Tämä onnistuu nykäisemällä seurakunnan työntekijää hihasta ja kertomalla, että haluat olla mukana. Keksitään yhdessä tapa siihen. Vain luovuus on rajanamme.

Viime keväänä Oulun Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivillä katolisen kirkon vieraileva puhuja Isä Ciucci pohti viisaasti, että Kristuksen kärsimyshistorian muisteleminen avaa yhteisön tulevaisuuden, eivät uudistusohjelmat. Jumalanpalveluksessa on kyse juuri tästä.

Voimme elää todeksi Kristuksen kärsimyshistoriaa ja sen tuomaa vapautta monin eri tavoin. Yksi tapa on liikkeen tuominen jumalanpalvelukseen.

Keuruulla onkin tässä kunnostauduttu jo ajat sitten. Katso lisää alla olevasta videosta 🙂

Seppo Viljasjärvi

Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyön pastori

Kategoriat: jumalanpalvelus