Majakka

15.3.2018

Marian ilmestyspäivä

Kun enkeli Gabrielin ilmestyi neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä, se merkitsi suurta kutsua ”vähäiselle palvelijalle”. Hämmentyneenä ja ihmetellen Maria suostui. Lupaus kantoi ja hän sai kasvaa tehtävän mukana.

 

Neitsyt Marian osa ei ollut helppo. Millaisten huhujen keskellä hän mahtoikaan elää odotusaikaa ja tehdä vielä vaativaa matkaa raskauden lopulla. Pieni lapsi sylissään hän saa Simeonilta kuulla sydämen lävistävästä miekasta. Pian pyhä perhe joutuu pakenemaan vainoa. Nuorukainen katoaa vanhemmiltaan pääsiäisjuhlilla.

Eikä äiti aina ymmärrä sitäkään, mitä hänen jo aikuinen poikansa tekee. Ja kuinka äiti voisi olla ilman tuskaa nähdessään poikansa kuolevan ristillä.

Maria oli antanut elämänsä Jumalan käyttöön. Hän sai nähdä läheltä, kuinka pitkälle Jumalan rakkaus voi mennä, kuinka hänen poikansa otti kantaakseen toisten kuormat, vihat ja lopulta kaikkien synnit.

Kuoleman ja pimeyden vallat voittaneena Jeesus on maailman Vapahtaja. Hän kutsuu meitä seuraansa, elämän yhteyteen ja matkakumppanuuteen kanssaan. Elämämme luottaminen Vapahtajamme käsiin on kiitosta hänen armostaan, että hän sovittanut syntiemme ja lahjoittanut meille pelastuksen ilman mitään ansioitamme.

Maria kiitti saamastaan armosta näin: ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa.”

Meidänkään ei tarvitse olla enempää kuin vähäisiä palvelijoita, sillä Jumala itse varustaa rakastettunsa palvelukseensa, ”Kristuksen ruumiin rakentamiseen… kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa”, Ef 4: 12-16

Jari Honkakari

© 2019 Keuruun Seurakunta