18.10.2018

MIKSI KUKAAN EI OLE KERTONUT MINULLE? VAI KERTOIKO SITTENKIN?

Monissa perheissä on omia sisäpiirin sanontoja ja vitsejä, jotka ovat syntyneet arjen tilanteista ja joita myöhemmin lähes hellyydellä viljellään. Lapsuudenperheessäni yksi niistä on ”Miks’ mulle ei kerrottu!” Nuorempana eivät aina kaikki ruokapöytäkeskustelut jaksaneet kiinnostaa vaan ajatukseni harhailivat omasta mielestä tärkeimmissä asioissa. Usein kävi niin, että jokin asia esim. sukulaistädin vierailu jäi sisäistämättä vaikka samassa pöydässä istuttiinkin. Kun asia sitten itselle selvisi vasta viime metreillä tuli sanottua ”Miks’ mulle ei kerrottu!”

Viime sunnuntaina vietettiin Keuruulla lähetyspyhää ja samasta aihepiiristä kertoo myös ensi pyhän teksti: ”Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty” (Room. 10:13-15). Viime sunnuntaina hiippakuntasihteeri Jukka Jämsen kertoi meille kuinka tätä julistustyötä maailmalla tehdään. Tansanian matkan antina näimme kuvia miten seurakuntalaiset osallistuivat kaikkeen seurakunnan toimintaan, rukousavusta kirkon rakentamiseen, kuinka julistajat kulkevat pihasta pihaan kertomassa Jeesuksesta ja rukoilemassa ihmisten puolesta. Saimme kuulla, miten sanaa ei enää levitetä vain pohjoisesta etelään ja itään vaan monet Afrikan maat tekevät voimakasta lähetystyötä ympäri maailmaa. Intoa ja uskoa tuntuu riittävän!

Täällä Keuruulla, samoin kuin koko Suomessa, tuskaillaan samaan aikaan seurakuntien laskevien jäsenmäärien, puolityhjien kirkkojen ja aktiivisten seurakuntalaisten vähyyden kanssa. Missä into ja missä usko? Eikö meille ole kerrottu? Voiko joku tosissaan väittää, ettei voi uskoa ja pelastua, koska ei ole kuullutkaan koko asiasta? Taidamme olla samanlaisia kuin minä lapsuuteni ruokapöydässä kuulen, mutta en kuuntele, asia ei koske minua! Vai koskeeko sittenkin? Olisinko kuunnellut, jos asian olisi kertonutkin kaveri? Uskossa lopputulos on aina Korkeimman kädessä, kaikki meidät on kuitenkin lähetetty eikä rohkeutta tarvitse välttämättä kuin naapuriin asti!

Leena Santaniemi

lapsityönohjaaja/lähetyssihteeri