19.10.2017

Usko ja epäusko

Ensi sunnuntain aihe ”usko ja epäusko” vie meidät aivan kristinuskon ytimeen.

Seurakunnan yhteisessä uskontunnustuksessa lausutaan kaikki oleellinen; Jumala on Luoja, Jeesus on kuoleman voittaja ja syntiemme sovittaja ja Pyhä Henki on yhteyden luoja ja pyhittäjä. Uskontunnustukseen yhtyminen voi joskus tuntua ylivoimaiselta ja vaikealta. Kun elämää varjostaa vastoinkäymiset ja ahdistus, Jumala tuntuu kaukaiselta ja jopa epäuskottavalta. Myös Jeesus joutui huutamaan kerran: ”Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?”.

Jumalaan turvautuminen voi kuitenkin tuoda elämään sen ainoan lohdutuksen. Jumala on luvannut huolehtia kaikista luoduistaan. Jeesus korotettiin kuolemansa ja ylösnousemuksensa jälkeen Jumalan rinnalle. Samoin Jeesus lupasi seuraajilleen sijan Taivaan kotiin. Osallisuus Jumalan perheväkeen ja Taivaan perilliseksi ovat parhaita lahjoja mitä ihminen voi omistaa. Epäuskon vallatessa saatamme alkaa epäilemän Jumalan lupauksia. Mietimme, voimmeko sittenkään kelvata Jumalalle.

Raamatun vakuutus on varma: ”Älä pelkää. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Sillä vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi.”

Tuula Lahti, Keuruun seurakunta