syksy 2018 ohjeet

MEHEVÄT SUKLAAKEKSIT

150 g margariinia

1 1/4 dl  sokeria

1 1/4 dl  fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria tai 2 tl Vaniljauutetta

1  kananmuna

3 1/4 dl  vehnäjauhoja

1/2 tl  leivinjauhetta

1/2 tl  soodaa

1/2 tl  suolaa

1 dl  Talousuklaata raastettuna (50 gr)

 

  1. Vatkaa pehmeä margariini, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon kananmuna.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään ja lisää joukkoon parissa erässä. Lisää lopuksi suklaapalat.
  4. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla, nostele pikkulusikalla taikinasta nokareita pellille.
  5. Paista noin 200 asteessa 7 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat kypsiä myös pohjasta.

NELJÄN VILJAN SÄMPYLÄT

5 DL               LÄMMINTÄ VETTÄ

1 DL               MAITOA

25 GR (½PAKETTIA) HIIVAA

2 TL               SUOLAA

1 RKL             HUNAJAA

2 DL               NELJÄN VILJAN HIUTALEITA

9 DL               VEHNÄJAUHOJA

VALMISTUS:

  1. MITTAA 5 DL AIKA LÄMMINTÄ VETTÄ JA LISÄÄ SIIHEN 1 DL KYLMÄÄ MAITOA
  2. SEKOITA HIIVA JOUKKOON
  3. LISÄÄ SUOLA JA HUNAJA
  4. LISÄÄ HIUTALEET JA LOPUKSI JAUHOJA PIKKUHILJAA SEKOITTAEN
  5. LEIVO TAIKINASTA 15-20 SÄMPYLÄÄ
  6. PAISTA 225 ASTEEN UUNISSA

VADELMAMUFFINSSIT

3 DL VEHNÄJAUHOJA

1½ DL SOKERIA

2 TL LEIVINJAUHETTA

2 TL VANILJASOKERIA

75 GR MARGARIINIA

1 DL MAITOA

1 KANANMUNA

2 DL VADELMIA

Ohjeet

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja margariini. Nypi kaikki tasaiseksi seokseksi sormin

3. Lisää kevyesti sekoittaen maito ja muna sekä lopuksi marjat.

4. Pane paperiset vuoat pellille ja jaa taikina kahdella lusikalla niihin.

5. Paista uunin keskitasossa 8-9 minuuttia.

 

KAURARINKELIT/LEIPÄ

7 DL LÄMMINTÄ VETTÄ

7 DL KAURAHIUTALEITA

50 GR HIIVAA

2 RKL SIIRAPPIA

2 TL SUOLAA

  1. 10 DL VEHNÄJAUHOJA

½ DL ÖLJYÄ

VALMISTUS:

1.KAADA VESI TAIKINAKULHOON JA MITTAA SIIHEN KAURAHIUTALEET. ANNA HIUTALEIDEN TURVOTA SILLÄ AIKAA KUN VALMISTELET MUUTA.

  1. LIOTA HIIVA N. 1 DL LÄMMINTÄ VETTÄ
  2. LISÄÄ TAIKINAKULHOON SUOLA JA SIIRAPPI SEKÄ HIIVAVESI JA ÖLJY.

4.LISÄÄ VEHNÄJAUHOJA PIKKUHILJAA NIIN KAUAN KUIN TARPEEN (EHKÄ N. 8-9 DL) JA KÄYTÄ LEIPOESSASI LOPUT JAUHOISTA ETTÄ SAAT TAIKINAN PYSYMÄÄN IRTI KÄSISTÄ.

© 2018 Keuruun Seurakunta