Syksyn 2017 ohjeet

HELPOT (HILLOKEKSIT)

200 g/ n. 2 dl sulatettuna margariinia

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

(Paistonkestävää hilloa)

 

Voi sulatetaan ja jäähdytetään ja

sitten vatkataan vaahdoksi sokerin

kanssa.

Lisää muut aineet.

Tee teelusikan kokoisia palloja ja litistä – leviää paljon.

Paista 180 asteen uunissa n. 10 min.

Jäähdytä ennen pelliltä ottamista.

Rahka – kaura sämpylät

1 DL RAHKAA

4 DL MAITOA

50 GR HIIVAA

2 TL SUOLAA

½ DL SIIRAPPIA TAI HUNAJAA

2 DL KAURAHIUTALEITA9 DL VEHNÄJAUHOJA TMS.

1 DL SULATETTUA RASVAA

VALMISTUS:

  1. LÄMMITÄ MAITO JA LISÄÄ RAHKA JA HIIVA
  2. LISÄÄ SUOLA JA SIIRAPPI
  3. LISÄÄ KAURAHIUTALEET JA JAUHOJA VÄHITELLEN ETTÄ IRTOAA REUNOILTA’
  4. LISÄÄ RASVA JA KOHOTA JOS AIKAA
  5. LEIKKELE/ PYÖRITÄ SÄMPYLÖIKSI
  6. KOHOTA JA PAISTA 225 ASTEEN UUNISSA N. 10 MIN

OMENAPIIRAKKA (PYÖREÄÄN VUOKAAN TAI MUFFINSSIVUOKIIN)

2 DL SULATETTUA MARGARIINIA

1½ DL SOKERIA

3 DL JAUHOJA

½ DL KAURAHIUTALEITA

1 MUNA

½ DL MAITOA

1 TL LEIVINJAUHETTA + ½ DL VEHNÄJAUHOJA

1 TL VANILJA SOKERIA

3-4 OMENAA

KANELIA JA SOKERIA

 

VALMISTUS:

  1. SEKOITA KESKENÄÄN MARGARIINI, SEKERI JA JAUHOT
  2. OTA PIENI OSA KUORRUTUKSEEN TOISEEN ASTIAAN
  3. LISÄÄ LOPPUTAIKINAAN SEKOITTAEN KAURAHIUTALEET, MUNA, MAITO, VANILJASOKERI SEKÄ LEIVINJAUHE PIENEEN MÄÄRÄÄN VEHNÄJAUHOJA SEKOITETTUNA.
  4. LEVITÄ VOIDELLULLE PIIRAKKAVUOALLE TAI MUFFINSSI VUOKIIN
  5. LAITA OMENALOHKOJA JA KANELI-SOKERI SEOSTA SEKÄ LOPUKSI VÄHÄN KUORRUTETTA
  6. PAISTA PIIRAKKAA 200 ASTEEN UUNISSA N. 25 MIN JA MUFFINNSSEJA N. 15 MIIN.

© 2017 Keuruun Seurakunta