Seurakunta

Ihmisenä ihmiselle

Tunnus avaa näköaloja uskonyhteisön matkaan tästä päivästä tulevaan. Yhtäältä tarvitaan rohkeutta lähteä liikkeelle, sillä kirkon sanoma on luotu liikkumaan sukupolvien ja aikakausien matkassa ja muutoksissa, toisaalta tarvitaan turvallisuutta kohdata tämä päivä ja tulevaisuus.

Kirkon tehtävänä on kulkea kansansa rinnalla turvallisesti kaikissa elämän tuulissa. Ketään ei ole lupa jättää armosta osattomaksi, oman onnensa nojaan; siksi tornin juurella välitetään ja odotetaan. Tornin juurella odotetaan myös sen päivän täyttymistä, johon kristillinen uskomme jo täällä ajan matkalla tähyää.

100_0470

Toiminta-ajatus

Kristuksen läsnäolo toteutuu Lähimmäisyys on uskon ytimessä Olet arvokas omana itsenäsi Pidä itsestäsi huolta

Alhaalta nouseva kirkko – Kylistään kasvava seurakunta

Läsnäolon kirkko – Elämän keskellä toimiva seurakunta

Kristuksen kirkko – Eksyneitään etsivä seurakunta

100_3267

”Uskoen huomiseen!”

Keuruu on tunnettu maisemistaan ja kielestään. Keurusseudulla Luojan ja ihmisen vainiot liittyvät kokemisen arvoisella tavalla yhteen. Rikas perinne kantaa eteenpäin.

”Rohkeasti tähän päivään, toivoen tulevaan!”

Seurakunta on kulkenut keuruulaisten matkassa jo vuodesta 1628. Vaikka Keuruulla arvostetaankin kokemusta, tärkein aika on kuitenkin tämä päivä ja tulevaisuus. Seurakunta palvelee elämän keskellä matkalla huomiseen. Ilman kristillisen uskon kantavaa voimaa arki käy liian raskaaksi ja juhlasta puuttuu ikuisuuden ulottuvuus. Tarjoamme toimintaa kaiken ikäisille. Erityistä huolta kannamme lasten, nuorten ja perheiden elämästä.

”Tornin juurella odotetaan!”

Keuruun seurakunnan laaja pinta-ala luo omat haasteensa. Pihlajaveden kappeliseurakunta ja Haapamäen seurakuntapiiri toteuttavat omaleimaista seurakuntatyötään. Sunnuntaisin toimitetaan kaksi tai kolme jumalanpalvelusta, kirkkoja seurakunnalla on viisi. Keuruun vanha kirkko on maakunnan vanhin jäljelläoleva kirkkorakennus, Pihlajaveden erämaakirkko puhuttelee nykypäivän kiireistä kulkijaa.

Keuruun seurakunnan historia on pitkä ja pinta-ala laaja. Molemmat asiat vaikuttavat seurakunnan toimintaan. Vanhalle seurakunnalle on kerääntynyt paljon rakennuksia, maata, metsää ja traditioita. Kiinteistötoimi on pakostakin varsin suurellaan – jo rakennusten remontointi ja ylläpito on voimavaroja vaativaa.

IMG_0424

Hengelliseen toimintaan seurakunnalla on viisi kirkkoa, kolme seurakuntakeskusta, viisi hautausmaata, kaksi siunauskappelia, kaksi leirikeskusta, leirisaunamaja ja nuorten bändikämppä. Lisäksi päiväkerhotiloja ym. erillisiä huoneistoja. Vanhan Keuruun alueelta löytyy ekumeeninen tila Kappa.

100_3267

Keuruulaisista keskustaajamassa asuu noin 8000 henkeä, Haapamäen taajamassa reilu 1000 ja Pihlajaveden alueella vajaat 500. Seurakuntatyötä toteutetaan koko pitäjän alueella. Työmuodoittain toiminta jakautuu kolmen johtokunnan alaisiin Yhteyden, Kasvun ja Palvelun toiminta-alueisiin.

Alueellisesti seurakuntatyötä tukevat ja koordinoivat Pihlajaveden kappeliseurakunta ja Haapamäen seurakuntapiiri.

Viikoittainen jumalanpalvelus pidetään kesäaikaan ja juhlapyhien yhteydessä kolmessa kirkossa (Keuruu, Pihlajavesi, Haapamäki). Kevät- ja syyskaudella Haapamäen ja Pihlajaveden jumalanpalvelukset toimitetaan vuoroviikoin.

Nuorisotyötä ja diakoniaa toteutetaan myös haja-asutusalueella. Kuorot ja muu musiikkitoiminta on keskittynyt Keuruulle ja Haapamäelle, osa konserttitoiminnasta toteutetaan Pihlajavedellä.

Lähetystyön nimikkolähetit ovat viime vuosina olleet paikkakunnalta tai oman seurakunnan työstä lähetystyöhön lähteneitä henkilöitä ja perheitä.

Seurakunnan vakinaista henkilökuntaa on reilut kolmekymmentä, joista noin puolet on seurakuntatyössä ja puolet kiinteistöjen ja hautauksen toiminta-alueella. Kesällä työntekijämäärä nousee lähes viiteenkymmeneen.

Keuruun seurakunnalla on kolme toimipaikkaa: Keuruun Kippavuoren mäki, Haapamäen kirkko ja Pihlajaveden seurakuntatalo Koipikankaalla. Seurakunnan virastotalo sijaitsee Keuruulla, josta löytyvät kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, diakoniatoimisto ja lapsityön toimisto. Nuorisotoimisto sijaitsee viereisessä srk.keskuksessa.