Keuruun vanha kirkko

display

Keuruun vanha kirkko Lapinsalmen rannalla on alahärmäläisen kirkonrakentajamestari Antti Hakolan vanhin säilynyt työnäyte.

• Antti Hakola 1756-1759
  • Maalauskoristelu Johan Thilen 1785
  • Sakaristo Karl Tullpan 1831-1832
  • Istumapaikkoja 550

Keuruun vanha kirkko on huomattavan kaunis ja sopusuhtainen talonpoikaistyylin puukirkko. Sisämaalaukset tuovat hienolla tavalla viestin menneiden sukupolvien uskonnäkemyksistä, toiveista ja peloista. Sisätunnelma on ikuistettuna mm. Akseli Gallen-Kallelan maalauksessa ”Tyttö Keuruun vanhassa kirkossa.” Kesäisin vanha kirkko palvelee häiden, konserttien, hartauksien ja vierailujen merkeissä. Vanhaa kirkkoa on viime vuosina remontoitu yhteistyössä Museoviraston kanssa Vanhan kirkon vaivaispojan veisti kuvanveistäjä Eino Räsänen vuonna 1955, koska kirkon alkuperäinen 1800-luvulla tehty ukko oli aikojen kuluessa varastettu.

”Tuoksua taivaan tervan, uskoa uskollisuuden verran.”

Keuruuntie, 42700 Keuruu

Seuraa vanhaa kirkkoa googlemapsissa.

Aukioloajat

Keuruun Museon sivuilla