Vanha Keuruu

Kamana

Matkailukeskus Kamana – Keuruun portti. Kamana on Kangasmannilan pappilan vanha kivinavetta, rakennettu vuonna 1903. Syksyllä 1999 ja keväällä 2000 navetta koki muodonmuutoksen. Aprillipäivänä 2000 avattiin Kamana, josta löytyvät taidemuseo, ravintola, parturi, kokous- ja toimistotiloja. Ympäristö on vehreä ja hyvin hoidettu istutuksineen ja kukkaniittyineen.Kamanan omistaa Keuruun seurakunta.

”Tuhat vuotta, sata tarinaa on takanamme; eiköpä myös edessämme näillä eväillä!”
Vanhan Keuruun sivut

Pappila

Keuruun seurakuntaa on sen historian aikana palvellut 24 kirkkoherraa. Kangasmannilaan vuonna 1813 valmistuneessa kirkkoherran pappilassa heistä on asunut 12. Reilun sadanviidenkymmenen vuoden ajanjaksoon, jolloin nykyinen vanha pappila toimi kirkkoherran asuntona mahtuu siis huomionarvoinen kavalkadi keuruuulaista elämää. Ennallistavan remontin myötä herätettiin eloon myös pappilan rovastien, ruustinnoiden ja palvelusväen värikkäät tarinat ja antoisat aikakaudet. Remontin jälkeen Kangasmannilan kirkkoherran pappila palvelee hienolla hengellään ja perinteikkäällä ympäristöllään niin juhlia ja koulutusta kuin tapahtumia ja kulttuuriakin. Hankkeelle myönnettiin EU- avustusta, remontti valmistui syyskuussa 2005. Asiakkaita Keuruun vanhassa pappilassa palvelee yritys nimeltä PAPPILAN PIDOT.

Kappa

Kamanan pihapiirissä sijaitsee Kappa, ekumeeninen tila, jossa eri kirkkokunnat esittäytyvät. Kapan yläkerrassa on yhteinen kappeli hiljentymistä varten. Kappa on pappilan vanha vilja-aitta.