Majakka

6.6.2019

Yhdessä olemme vahvempia

Isä oli vakavasti sairas ja kutsui riitaisat poikansa vuoteensa ääreen. Hän pyysi nuorinta katkaisemaan antamansa lyijykynän, helppo tehtävä. Seuraava veljeksistä sai kolme kynää nipussa katkaistavaksi, ei ihan niin helppo, mutta katkesihan ne. Kolmas veli sai tusinan kyniä, eipä katkennutkaan vaikka kuinka väänsi.

Jääkiekon mm-kulta on yhdistänyt positiivisuudellaan suomalaisia, niinkuin teki mestiskulta viime vuonna ja hopea tänä vuonna Keuruulle. Yhteinen tavoite ja yhdessä tekeminen antaa voimia moninkertaisesti.

Jere Sallinen sanoi ja presidentti siteerasi: kun näkee että muut tekevät kaikkensa, että minäkin voisin onnistua, niin se asenne tarttuu…

Tai Marko Anttila antoi voittopokaalin eli pojan ensimmäiseksi konkari ensikertalainen Kristian Kuuselalle, armottomalle raatajalle, jonka panos ei näy tilastoissa, mutta toteuttaa Sallisen teesin.

Ja kaikesta tästä kasvoi vahvuus joka kesti ja tuotti hyvän hedelmän.

Vielä yksi ajatus, jota esimieheni Ossi lanseerasi tuon tuosta: kunpa itse tulisin niin pieneksi, että joku voisi kokea itsensä ja tekemisensä tärkeäksi lähelläni.

Näissä teeseissä ja itsetutkistelussa on kyllä tarpeeksi eväitä meille kristittyinä, mitä voimme saada aikaan yhteisöllisesti ja yhdessä tehden. Jeesus sanoi: niinkuin Minä ja Isä olemme yhtä, hekin olisivat yhtä, että kun maailma heitä katsoo he uskoisivat (Joh 17:20)

Hyvää Kesää kaikille toivoo evp (elää vaimonsa palkalla) Kolhosta eli Peräisen Jouni

© 2021 Keuruun Seurakunta