Majakka

7.5.2020

Otahan yhteyttä kotiin!

Matkapuhelinta voi käyttää vertauskuvana ihmisen ja Jumalan väleistä.

Ihminen ei ole sattuman tulosta, vaan Jumalan luoma, niin kuin matkapuhelin on jonkun tekemä. Jokaisella puhelimella voi soittaa hätäpuhelun, joka onnistuu myös ilman SIM-korttia, ilmaiseksi. Jumalallekin voi soittaa hätäpuhelun, vaikka ei olisikaan ollut häneen ennen yhteydessä. Jumalan ”hätänumero” on 5015, lupaus Psalmista 50:15, ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut.”

Jumala ottaa vastaan hätärukoukset, mutta niiden soittajille ja kaikille muillekin hän tarjoaa henkilökohtaista liittymää. ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen” (Joh. 1:12). Avain on siis usko Jeesukseen.  Kyseessä on Jeesuksen ennalta maksama liittymä: ”Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme” (Ef. 1:7, 8).

Ennen matkapuhelimia käytössä olivat lankaliittymät. Puhelimeen oli mentävä erikseen, joskus naapuriin saakka. Vanhan testamentin profeetat ja papit olivat ikään kuin lankaliittymiä, joiden luokse piti mennä, jos halusi saada yhteyden Jumalaan. Ensimmäisestä kristillisestä helluntaista alkaen kaikille on tarjolla liittymä, jolla voi olla yhteydessä Jumalaan aina ja kaikkialla. ”Viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, minä vuodatan Henkeni kaikkiin ihmisiin” (Apt. 2). Pyhän Hengen läsnäolo on aivan kuin akku, jota ladataan Raamatulla, rukouksella ja kristittyjen yhteydellä. Tuo sama Pyhä Henki tulee sisimpäämme, kun turvaudumme Jeesukseen ja pyydämme häntä sydämemme Herraksi ja auttajaksi.

”Jos siis teissä asuu Jumalan Henki, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, niin hän, joka herätti Kristuksen kuolleista, on tekevä eläviksi myös teidän kuolevaiset ruumiinne teissä asuvan Henkensä voimalla” (Room. 8:11). Mitä ikinä elämä tuo eteemme, Jeesuksen seurassa olemme matkalla Kotiin.

Jukka Jämsén

Hiippakuntasihteeri, Jyväskylä

© 2021 Keuruun Seurakunta