Toivon tiistai-ilta

”Toivolla on siivet”-ilta Keuruun kirkossa tiistaina 15.9. klo 18

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ”toivo”? Eikö totta, että se herättää myönteisiä ajatuksia ja sen vaikutuksesta voi uskaltaa katsoa eteenpäin, jopa ylöspäin. Toivo merkitsee ihmisen elämässä paljon: Kun on toivoa, silloin on elämää.

Ollessani lapsi tapasin Toivo-nimisen miehen. Hänen vaimonsa oli nimeltään Elina. Muistan yhä, miten valoisat näiden kahden Jumalaan luottavan ihmisen kasvot olivat. Vaikka niissä oli elämän jättämät uurteet, he säteilivät iloa.

Usko Jumalaan ja hänen lupaukseensa tulevaisuudesta ja toivosta antaa vahvan perustan toivolle. Oma elämäni, läheisteni elämä ja koko maailma on lopulta Taivaan Isän käsissä. Ilman tätä toivon merkitystä, pohja toivolle on hatara. Silloin odotukset tulevaisuudesta ja toivosta perustuvat omiin kykyihin, omiin voimiin tai jopa hyvään onneen.

Ilta toivosta, yhteydestä ja Jumalan rakkaudesta Keuruun kirkossa tiistaina 15.9.2020 klo 18–19.

Hanna-Kaisa Rahikainen