Toivon tiistai

Toivon Tiistai tulee kotisohvalle

Kun kirkon ovet pysyvät kiinni, seurakunta tulee kotisohvalle. On tuntunut jopa hyvältä katsella kirkonmenoja sunnuntaisin Kippavuorelta. Tähänkin tottuu – olen ajatellut, ja miettinyt millaiselta normaaliin palaaminen tuntuu. Kaipaamme toistemme läsnäoloa, mutta uusi normaali ei ole yhtään hassumpaa. Onpa meissä niitäkin, jotka tykkäävät kotoisasta tunnelmasta, kun ei tarvitse mihinkään lähteä.

Toivon tiistai on Keuruun seurakunnan järjestämä pieni pyhän tuulahdus arjen keskellä. Mukaan mahtuu rukousta, laulua ja ripaus Raamattua. Illassa keskustellaan myös teemaan liittyvästä aiheesta ja avataan käytännön kohtaamisia uskon askeleissa.

Kevään Toivon tiistai -illoissa keskitytään rukouksen merkitykseen. Tämän sivun alalaitaan on avattu Toivon Tiistain- osio, jonne voi jättää nimettömänä esirukouspyyntöjä itselle tärkeiden asioiden, läheisten tai minkä tahansa asioiden puolesta.

Astutaan yhdessä sisään rukouksen, kiitoksen ja Herran siunauksen paikkaan. Jumala on kanssamme siellä, missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessään. Meitä ei ole tarkoitettu kulkemaan yksin vaan tuomaan yhdessä asiamme Jumalan huolenpitoon.

Hanna-Kaisa Rahikainen