Majakka

30.1.2020

Altaan täydeltä armoa

Keuruun uimahalliKäväisin toissa-aamuna Keuruun uimahallin avannossa aikaisella aamu-uinnilla. Päätin kokeilla kollegani Jukka Jämsénin antamaa neuvoa ja mietiskelin katekismusta kauhoessani eteenpäin. Palautin mieleeni Lutherin ohjeen 10 käskyn meditoinnista. Jokainen niistä mietitään läpi 4 näkökulmasta: 1) mitä se käskee, 2) mitä Jumala sen kautta haluaa minulle lahjoittaa, 3) synnintunnustus käskyn rikkomisesta ja 4) rukous, jotta osaisi pitää käskyn jatkossa.

  ”Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita Jumalia.” Syvennyin miettimään, kuinka minun tulisi odottaa yksin Jumalalta elämässäni tarvittavia asioita; kuinka Jumala todellakin tahtoo lahjoittaa minulle aivan kaiken tarvittavan. Huokasin samalla, kuinka viime aikoina olin silmäillyt saldoa toisenlaisin ajatuksin. ”Auta minua luottamaan joka päivä armoosi.”

  Huomasin, että vauhti mukautui sopivaksi mielen rauhoittuessa ja muistaessa Jumalan rakkauden. Käsky käskyltä, altaan mitallinen toisensa jälkeen tuli täyteen. Tuli uitua tuplat tavanomaiseen verrattuna. Heti 15 kilometrin jälkeen oli mukava olo lähteä saunomaan. Noh, leikki leikkinä: jäi niitä käskyjä vielä seuraavaankin kertaan eikä allas ollut kylmä.
Lumiaura

Kokemus viritti sielun, ruumiin ja hengen koko päiväksi mukavalle taajuudelle. Jumalan armoa alkoi aistia monella tasolla. Armoa ovat päättäjät, jotka ovat halunneet rakentaa uimahallin. Sitä ovat hallin työntekijät. Armoa ovat lauteilla ja pukkarissa kohdatut lähimmäiset: sain ymmärtää vaurastuvani vielä suuresti, kun ei tarvitse enää käydä parturissa. Ulkona tajusin – armoa ovat myös auramiehet ja -naiset.

Seppo Viljasjärvi

© 2020 Keuruun Seurakunta