Majakka

18.7.2020

Kuka tämän on tehnyt?

Fyysikko, matemaatikko, tähtitieteilijä ja filosofi, sir Isaac Newton (1643–1727) oli teorioittensa kanssa askaroidessaan rakentanut laitteen, jonka kammesta pyörittämällä planeetat liikkuivat radoillaan auringon ympäri.

Kerran Newtonin työhuoneeseen tuli hänen ystävänsä, tiedemies ja vannoutunut ateisti. Vieraan saapuessa Newton oli kirjoittamassa muistiinpanoja. Niinpä mies jäi tutkimaan huomaamaansa outoa laitetta. Hän tarttui kampeen ja sai planeetat kiertämään aurinkoa hyvässä järjestyksessä toisiinsa törmäämättä.

Laitetta pyörittäen vieras hihkaisi: ”Miten ihmeellistä! Kuka tämän on tehnyt?” Katsettaan nostamatta Newton vastasi: ”Ei kukaan.” ”Et tainnut kuulla?” vieras tiukkasi. ”Kysyin, kuka tämän on tehnyt.” ”Ja minä vastasin, ettei kukaan.”, Newton tokaisi jatkaen kirjoittamista.

Vieras lopetti kammen pyörittämisen ja sanoi: ”Kuulehan nyt, Isaac! Älä jankuta, ettei kukaan ole tätä tehnyt. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, että jonkun on pitänyt osata valmistaa tämä!”

Newton lopetti kirjoittamisensa, nousi pöytänsä takaa, katsoi ystäväänsä ja sanoi: ”Eikö olekin ihmeellistä! Minä kerron, ettei kukaan ole tehnyt tuota yksinkertaista lelua, ja sinä et usko minua. Mutta tutkiessasi aurinkokuntaamme, tätä ympärilläsi olevaa suurenmoista ja käsittämättömän hienoa mekanismia, sinä tohdit väittää minulle, ettei kukaan ole sitä tehnyt!”

Kerrotaan, että Newtonin ystävästä tuli entinen ateisti. Hän oivalsi, että ihmeitä täynnä olevan luomakunnan takaa löytyy Jumala.

Newtonin päivistä luonnontieteet ovat tuottaneet valtavasti lisää tietoa luomakunnan ihmeistä. Kaikki dna:sta galakseihin on tarkasti hienosäädetty. Pienikin poikkeama näissä säädöissä merkitsisi elämän loppua.

Luomakunnan todistus Luojastaan kutsuu meitä kunnioittamaan Jumalaa ja hänen luomisjärjestystään, tunnustamaan oma rajallisuutemme ja syntimme sekä ottamaan iloiten vastaan Herran Jeesuksen Kristuksen tarjoama pelastus.

 

Heikki Koljonen

© 2021 Keuruun Seurakunta