Majakka

7.10.2019

Odota rauhassa!

Elämän suurten muutosten, myllerrysten keskellä on raskasta olla.  Mielen täyttävät monet kysymykset, huolet ja ajatukset. Voi tuntua pakahduttavalta odottaa jotain kaipaamaansa uutista tai tietoa.  Epätietoisuus edessä olevasta tuntuu raskaalta.  Toivo alkaa hiipua ja toivottomuus valtaa mieltä. Mistä silloin saat voimaa, rohkeutta, uskoa ja luottamusta tulevaan?

Monille luonto on tärkeä latautumisen, voimien keräämisen paikka. Luonnon rauha ja levollisuus tarttuvat meihin. Mieli hiljenee ja lepää.  Syksyn kauniit värit luonnossa puhuttelevat meitä.

Liikunta, lukeminen, musiikki, kynttilän valo, käsillä tekeminen, kirjoittaminen, ystävien tapaaminen ja keskustelu heidän kanssaan auttavat myös monia selviytymään elämän muutoksista. Mikä onkaan sinun tapasi saada mieli rauhoittumaan ja levätä, etsiä toivoa toivottomuuteen?

Itse elän suurten muutosten keskellä ja välillä jaksaminen tuntuu haastavalta. Asioiden ratkeamisen odottelu tuntuu hankalalta. Mieli haluaisi jo tietää, miten tästä eteenpäin mennään. Odottaminen on välillä raastavaa. Tällaisten tunteiden ja tilanteen keskellä tapasin erään ystäväni. Kerroin hänelle mitä minulle kuuluu. Hän kuunteli ja oli myötätuntoisena siinä hetkessä läsnä. Hän jakoi kanssani erään Raamatun kohdan, joka hänelle tuli mieleen. Tuo kohta on Ruutin kirjasta.  Siinä vanha, viisas, Jumalaan luottava nainen, Noomi, lohduttaa nuorta miniäänsä. Miniä Ruut on tilanteessa, jossa hän ei ole varma tulevaisuudestaan. Elämän epävarmuus huolettaa Ruutia. Noomi sanoo: ”Odota rauhassa, tyttäreni, kunnes saat tietää, miten asia ratkeaa.” Kuullessani nuo sanat, tunsin syvää rauhaa. Sellaista rauhaa, joka ylittää ymmärrykseni. Se oli pyhä hetki.  Noihin sanoihin palaan yhä uudelleen.  Vaikka moni asia elämässäni on tällä hetkellä kesken, niin saan odottaa rauhassa asioiden selkiintymistä, luottaa siihen, että Jumala on uskollinen ja pitää minusta huolta. Näin hän tekee sinullekin!

Kaisa Pihlajamäki

© 2020 Keuruun Seurakunta