27.2.2020

Onko Jumala todella sanonut?

Sekä eilisen tuhkakeskiviikon että tulevan 1. paastonajan sunnuntain teksteissä esiintyy tuttu kuvaus syntiinlankeemuksesta. Käärme aloittaa kohtalokkaan keskustelunsa Eevan kanssa kyseenalaistamalla Jumalan selkeät ohjeet: ”Onko Jumala todella sanonut…?”

Samaa strategiaa Saatana on onnistuneesti käyttänyt läpi historian. Hän tietää, että ihminen, joka ei ota vakavasti Jumalan Sanaa, luisuu kaltevalle pinnalle, joka viettää pois Jumalan yhteydestä. Kuinka mielissään valheen isä onkaan siitä, että suuri osa jopa kristityistä pitää Raamatun alkulukuja vain myyttisinä tarinoina. Tai siitä, että Raamatusta on hyväksyttyä poimia vain sellaiset rusinat, jotka eivät vahingossakaan loukkaa tai syyllistä ketään. Miten hän nauraakaan suomalaiselle farssille, jossa Jumalan Sanaan sitoutuneita kansanedustajaa ja pastoria juoksutetaan poliisikuulusteluissa rikoksista epäiltyinä.

Ihmiselämänsä aikana Jumalan Poika ei kertaakaan kyseenalaistanut pyhiä kirjoituksia. Hänellä olisi ollut kompetenssia ja hyvä tilaisuus kertoa seuraajilleen, että älkää nyt tosissanne ottako noita ikivanhoja tarinoita. Vaan eipä sanonut Jeesus niin. Päinvastoin hän viittasi useaan otteeseen meidän Vanhan Testamenttimme kirjoihin. Kirjoituksiin vedoten hän torjui Saatanan houkutukset. Isäänsä rukoillessaan Jeesus totesi: ”Sinun sanasi on totuus.” Vahvempaa todistusta Raamatun arvovallasta ja paikkansapitävyydestä ei voi saada kuin lihaksi tulleen Sanan puheet ja teot.

Suhteellisiin totuuksiin ja kaikkea syleilevään suvaitsevaisuuteen sitoutuneelle ihmiselle Jumalan Sana on kauhistus. Absoluuttinen totuus ja pyhyys ei suvaitse hitustakaan syntiä, jota meistä jokaisesta löytyy yllin kyllin.

Sanan valo paljastaa kaiken, mutta ei häväistäkseen meitä vaan osoittaakseen, että tarvitsemme pelastuksen, jonka vain Jeesus, kiusausten ja kuoleman voittaja, voi lahjoittaa. Hän on ainoa tie Isän luokse. Jumala on sanonut niin. Todella.

Heikki Koljonen

Keuruun seurakunta