Papin paja

vaellusinfo 2020

Kirjoitettu 7.5.2020 klo 21:32

Vaellusleiri infoa leiriläisille sekä heidän huoltajilleen keväällä 2020

Tietoja tulevasta on odotettu pitkään, nyt jotain tiedetään. Hallituksen ja muiden asiaan vaikuttavien tahojen ohjeiden mukaan olemme valmistelleet ehdotuksia ja suunnitelmia tulevan kesän varalle.Tutustu alla olevaan huolella ja muodosta oma mielipiteesi.

Asia ei ole yksinkertainen, vaihtoehtona oli siirtää vaellus loppukesään – tämä on nyt hyljätty. Mielestämme on varminta tarttua tähän hetkeen, johon lupa on annettu. kesäkuun alussa, joka oli alkuperäinen ajankohta on mielestämme myös terveyden puolesta turvallisin aika. Kukaan ei voi olla varma että elokuun alussa lähteminen on sallittua tai turvallista.

Miten tämä on nyt mahdollista toteuttaa ? Siinä on kaksi vaihtoehtoa, johon kysymme teidän mielipidettänne.

1. Alkuperäinen suunnitelma : 1-4.6 alkujakso Isohiekan leirikeskuksessa 5-10.6 vaellus Kuusamossa ja 13.6 konfirmaatio Keuruun kirkossa. Leirimaksu 150€

– tämän suunnitelman ongelmia ovat tällä hetkellä; matka linja-autossa, jossa minkäänlaiset turvavälit eivät ole mahdollisia, täyttä varmuutta ei ole mitkä huoltoasemat ovat auki – wc käyntejä sekä ruokailua varten ja mikäli on auki kuinka mielellään ottavat linja-autolastillisen ”etelän immeisiä” sisään. Tämä sama haaste on myös Kuusamon matkailuyrittäjien ajatuksissa. Eli arvelemme, että emme ole nyt aivan tervetulleita, Myös matkustusta on toivottu vielä hillittävän jokaisen taholta.

– suurenmoinen plussa tässä vaihtoehdossa on, että tätähän me olemme odottaneet – Kuusamon hienoja maisemia!

1. Suunnitelma jonka teimme nyt poikkeusaikaan ja joka on meidän työntekijöiden ajatuksissa tällä hetkellä turvallisimman tuntuinen.

1-4.6 alkujakso joko Isohiekassa leirinä tai päiväkoulutyyppisesti yöt kotona mutta muuten monipuolisesti Keuruun seurakunnan tiloja hyödyntäen rakennetut opetuspäivät.

5-10.6 vaellusta Keskisuomen vaellusmaastoista valitut palat reitillä. Hienoja maisemia löydämme kyllä reitillemme ja voimme hyödyntää myös vesistöjä mm. kanoottien avulla. Vaellus kuten Kuusamossa, omissa vaellusryhmissä, omat tavarat kantaen ja enimmäkseen teltoissa nukkuen.

• Ongelmana alkufiiliksen harmitus siitä, että emme pääse Kuusamoon
  • Plussana tässä, emme tarvitse ravintoloita ja olemme Keuruun terveydenhuollon tavoitettavissa jos jotain epäilyttävää ilmenisi, Pääsemme vaeltamaan ja nauttimaan yhdessä kauniista maisemista ja kokemaan yhdessä hienoja hetkiä. Linja-auto matkat mitä tarvitaan joihinkin siirtymiin, voidaan porrastaa siten että liikutetaan vain yhtä vaellusryhmää kerrallaan, jolloin turvavälit ovat mahdollisia. Opimme myös löytämään lähellä olevat hienot kohteet jotka voi käydä omalla perheellä bongaamassa loppukesällä. Plussana tässä on, että leirimaksu tulee alenemaan reilusti. Minkä verran selviää kun tiedämme olemmeko alkujakson Isohiekassa vai keskustassa sekä minkä verran tarvitsemme linja-autoa siirtymiin.

Konfirmaatio edelleen Keuruun kirkossa 13.6.

Konfirmaatiosta on myös 2 vaihtoehtoa:

1. jokainen vaellusryhmä konfirmoidaan erikseen samana päivänä
  2. kirkossa on koko leiri ja jokaiselta muutama läheinen. Tässä noustaan hieman yli 50 hlön rajoituksen mutta Keuruun kirkossa saadaan turvavälit kyllä kohdalleen. Konfirmaatio striimataan , johon seurakunnalla on jo kokemusta, mutta linkki livelähetykseen jaetaan vain leiriläisille, jotka saavat jakaa sen siten että muut läheiset, jotka eivät mahdu kirkkoväkeen voivat seurata sitä yhdessä juhla”huoneistossa” tai erikseen esim karanteenissa tai jotka muuten eivät pääse paikalle.

Mieti siis: 1.Vaellus Kuusamo/keskisuomi ? 2. Alkujakso 1-4.6 Isohiekassa leirinä vai monimuoto-opetuksena keskustassa ? 3. Konfirmaatio yhdessä vai erikseen ? Vastaa näihin kun soitellaan tai jos et kaipaa puhelua niin viestillä tai sähköpostilla. t. Ossi, Heikki ja Kirsti

Kategoriat: Yleinen

Avainsanat: